Druhý ročník festivalu Maker Faire Prague je už skoro tu. Táto akcia pre celú rodinu sa uskutoční už tento víkend 22. a 23. júna 2019 na pražskom Výstavišti. S deťmi si môžete užiť tvorivé dielne, vlastnoručne vyrobené atrakcie, súťaže a kutilské vynálezy od takmer 200 autorov

Festival Maker Faire Prague 2019 už definitívne uzavrel tohtoročné výzvy pre Maker – novodobých kutilov a všetkých tvorivých ľudí, ktorí predvedú svoje diela cez víkend 22. a 23. júna 2019 na Výstavišti Praha. Chystá sa prehliadka takmer 200 projektov, pri ktorej môžete žasnúť nad tým, čo všetko ľudia vo voľnom čase vyrábajú. A najviac si to užijú deti. Čo si môžu na festivale vyskúšať?

  1. Vytvoriť si “uchošťourové delo”

Každý deň bude veľký skupinový workshop, pri ktorom si môžete z jednoduchých súčiastok vyrobiť pištoľku, ktorá strieľa vatové tyčinky do uší pomocou malej (ale bezpečnej) explózie. Deti do 13 rokov radšej v sprievode rodičov!

  1. Prebehnúť bazén plný superhustej tekutiny

Vďaka experimentu skupiny Laborky.cz si na vlastné nohy vyskúšate, že kráčať po vode je možné, ak je v nej dosť škrobu a bežíte dostatočne rýchlo!

  1. Zahrať si nový šport jugger

Kombinácia futbalu a šermu s vlastnoručne vyrobenou zbraňou, ktorej sa hovorí poma, sa bude vášnivo hrať počas oboch dní.

  1. Zostaviť si vlastného chodiaceho robota

Tvorca dnes už legendárneho robota Ottíka, ktorého stavajú a upravujú fanúšikovia po celom svete, ukáže deťom, že sa programovania a robotiky báť nemusia.

  1. Obdivovať kostýmy hrdinov z počítačových hier

Cosplayeri, tvorcovia herných a filmových kostýmov, na veľkom skupinovom workshope predvedú, ako taký kostým vyrobiť. Bude sa s kým fotiť – od Star Wars až po divoké postavy fantasy!

  1. Súťažiť s vlastnoručne vyrobenými autíčkami

Prihláste sa do závodu Nerdy Derby na 14 metrovej drevenej dráhe s autíčkom, ktoré si sami postavíte priamo na mieste. Na inom mieste si zas deti môžu vyrobiť autíčko poháňané pastičkou na myši.

  1. Vyrobiť si vlastný sliz alebo korálkové náramky

Festival nie je len o technike. Remeselné krúžky a kreatívne hry zaujmú chlapcov aj dievčatá.


Maker Faire je najväčšia svetová prehliadka novodobého kutilstva a kreativity, ktorá sa usporadúva od roku 2006 v mnohých mestách po celom svete. Vstupenky na Maker Faire Prague 2019 si môžete kúpiť v predpredaji a zapojiť sa tak do súťaže o 3D tlačiareň a ďalšie výhry od spoločnosti Průša RESEARCH.

Ďalšie informácie nájdete na webových stránkach festivalu Prague Maker Faire alebo aj na našom Facebooku Instagrame