Staré klasické žiarovky sme už pred rokmi vymenili za moderné s nízkou spotrebou, ale stále sa nám nejaké po šuplíkoch povaľujú “pre každý prípad”. Nemyslíte, že je čas zbaviť sa ich? Samozrejme “makerským spôsobom”!

Žiarovka samozrejme nie je úplne nevyhnutnou súčasťou projektu, pretože môžete použiť akúkoľvek sklenenú nádobu, ale chceme urobiť niečo naozaj netradičné a tá sklenená banka predsa len pôsobí lepšie, než nejaký pohár od dojčenskej výživy. Samozrejme ak chcete do projektu zapojiť deti, pohár je oveľa bezpečnejší než krehké sklo žiarovky a výsledok ich poteší rovnako.

Okrem žiarovky a bežných domácich nástrojov (kliešte, skrutkovač) budete potrebovať ešte trochu piesku, pár malých kamienkov, pekný kúsok halúzky, menší kameň ako podstavec a samozrejme aj nejaký pekný mach, alebo malé rastlinky, takže tento projekt môžete spojiť s príjemnou prechádzkou s rodinou v lese v okolí.

Návod nepotrebuje veľa slov – všetko pochopíte z videí. Vždy je najdôležitejší ten nápad a nebáť sa experimentovania. Ak sa vec podarí, vaše mini terárium prežije roky a môžete sledovať ako sa v ňom vyvíja každý deň život, napríklad na vašom pracovnom stole 😉