Zdá sa, že počasie nám tento víkend akosi nepraje, ale zas je to dobrý čas pustiť sa do nejakého pekného makerského projektu. Tento sa dá pokojne zvládnuť za pár hodín a vyzerá to naozaj cool.

Včera, ako som prechádzal moje obľúbené YOUTUBE kanály, som sa zastavil na stránke Daniele Tartaglia, ktorý zo starej CD-ROMky pre PC, vyradeného harddisku a pár súčiastok, aké sa každému makerovi niekde povaľujú v krabici,  urobil niečo ako “gramofón” na CD disky, resp. presnejšie pomenovanie by asi bolo akýsi cybeprunkový CD player. Daniele pritom využil zopár šikovných nápadov, ktoré sa možno hodia aj pre iné makerské projekty. A keďže sú jeho návody veľmi dobre zrozumiteľné, necháme ho, aby vám predstavil svoj projekt sám tak, ako to vie najlepšie – vo videu, ktoré zachytáva celý proces výroby. Nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne nástroje a je to pokojne realizovateľné v bežných makerských podmienkach.

 

Inšpirovali sme vás? Tak sa nezabudnite pochváliť svojimi výtvormi! Napíšte nám a radi budeme zdieľať aj vaše zaujímavé nápady. Alebo sa rovno prihláste na prvý Maker Fair na Slovensku! Výzvu CALL FOR MAKERS nájdete vpravo hore. Pre makerov ponúkame priestor ZDARMA! Registrujte sa už do 15.9.2019.

UPDATE: Pripájame ešte jeden podobný projekt v trochu inom dizajne a oveľa jednoduchšom prevedení. Ktorý sa vám páči viac?

Apropos, ak nechcete počúvať hudbu, ale túžite po niečom užitočnejšom do dielne, skúste toto. Zo starého disku sa dá vyrobiť napr. aj takáto šikovná malá brúska 😉